Today.ua

У Нафтогазі пропонують українцям скоротити споживання газу

Глава Нафтогазу Андрій Коболєв закликав громадян України економити енергоресурси. За словами чиновника, українці споживають більше газу, ніж в Польщі та інших країнах Східної Європи зі схожим кліматом.

Андрій Коболєв пояснив, що за останній час в Україні рівень споживання газу знизився з 50,4 млрд кубометрів в 2013 році до 29,8 млрд кубометрів в 2019 г. Це, на думку глави НАК Нафтогаз-Україна, дуже хороший показник, але країні необхідно рухатися до ще більшої економії енергоресурсів. Держава також має докладати більше зусиль в сфері енергоефективності.

«Так, ми втратили споживачів на тимчасово окупованих територіях, але якщо не враховувати цей фактор, то обсяги споживання газу все одно зменшилися. Особливо в соціальному сегменті, тобто в сфері опалення житла», - розповів Коболєв.

Глава Нафтогазу уточнив, що підвищення тарифів на газ зіграло не останню роль в прагненні українців економити. Однак, на сьогоднішній день рівень споживання газу в Україні все одно занадто високий. Андрій Коболєв привів в приклад Польщу, яка схожа на Україну економікою і кліматом, але там газ споживається в набагато менших обсягах.

«Простіше зменшити на одну гривню обсяг споживання газу, ніж наростити обсяги видобутку», - впевнений Коболєв.

Нагадаємо, НАК Нафтогаз знизив тариф на газ для постачальників тепла. Наскільки зменшиться вартість комунальних послуг на опалення і гарячу воду в Україні в найближчі місяці?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ