В Україні невакцинованих дітей переведуть на альтернативні форми навчання

Автор: Шевченко Лилия

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов розповів, як будуть навчатися діти, батьки яких відмовилися від планової вакцинації дитини.

В Україні невакцинованих дітей переведуть на альтернативні форми навчання - today.ua

В Україні існує список обов'язкових щеплень для дітей. Але в останні роки все більше батьків офіційно відмовляються від вакцинації своїх дітей, в зв'язку з чим виникає питання, наскільки підвищується рівень небезпеки в дошкільних та навчальних закладах.

Горбачов, виступаючи на одному з українських телеканалів, заявив, що план вакцинації для дітей шкільного віку є обов'язковим в Україні. При цьому, омбудсмен підкреслив, що перед щепленням лікар обов'язково повинен оглянути дитину і дати висновок про наявність чи відсутність протипоказань.

«Вакцинація повинна відбуватися тоді, коли немає протипоказань. Це визначено законом. Тому перед будь щепленням потрібен медичний огляд і ретельний, потрібен висновок лікаря, чи може бути дитина щеплена. Це відповідальність лікаря, який повинен дати висновок. Може бути створена комісія, консиліум лікарів, які роблять висновок, чи може дитина в цей період вакцинуватися», - пояснив омбудсмен.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Чоловіки “штурмують“ ТЦК після ухвалення закону про мобілізацію: усі не встигнуть оновити свої дані

В Україні невакцинованих дітей переведуть на альтернативні форми навчання Якщо ж батьки без причини приймають рішення відмовитися від вакцинації дитини, на що вони за законом теж мають право, то в цьому випадку, необхідно буде вибрати будь-яку з альтернативних форм здобуття освіти.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

«Закон Про освіту зараз визначає багато способів для отримання освіти, необов'язково стандартна, очна форма. Тобто, і екстернат, і патронаж, і дистанційна і сімейна форми. Кожна з них має свої особливості», - пояснив Сергій Горбачов.

Дізнайтеся також, як працюватимуть дитячі садочки та школи в різних карантинних зонах України в найближчі місяці.