В УЗ заявили про підвищення зарплат залізничникам і про перехід на п'ятиденний робочий тиждень

Автор: Шевченко Лилия

В «Укрзалізниці» заявили про підвищення заробітної плати всім працівникам, а також про відновлення соціальних виплат, які передбачені галузевими та колективними договорами.

В УЗ заявили про підвищення зарплат залізничникам і про перехід на п'ятиденний робочий тиждень - today.ua

З квітня поточного року в УЗ запланували повернення до п'ятиденного робочого тижня, а з 1 червня - підвищення заробітної плати на 8 відсотків. Як розповіли в пресслужбі «Укрзалізниці», найближчим часом будуть відновлені соцвиплати і п'ятиденка, які в компанії відстрочили у зв'язку з серйозними труднощами і збитками, що виникли на тлі пандемії коронавіруса.

Пресслужба УЗ з посиланням на в.о. голови правління компанії Івана Юрика пояснила, що до кінця першого місяця літа 2021 року в кілька етапів будуть виплачені всі заборгованості залізничникам. Також на чверть збільшать суму добових витрат на відрядження залізничників в межах країни.

В УЗ заявили про підвищення зарплат залізничникам і про перехід на п'ятиденний робочий тиждень Відзначимо, що УЗ перевела на чотириденний робочий тиждень більшу частину працівників з 1 липня 2020 року. Складне економічне становище в країні і зниження виплат призвело до того, що залізничники запланували провести масовий страйк.

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Як розповіла голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань перевірки і оцінки стану УЗ Юлія Гришина, залізничники були готові зупинити всі види перевезень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що члени Наглядової ради «Укрзалізниці» нараховували собі зарплати по 500 тисяч гривень щомісяця в порушенням законодавства.