Зеленський підписав закон про електронні трудові книжки: що зміниться в оформленні пенсій

Автор: Шевченко Лилия

Володимир Зеленський підписав закон про електронні трудові книжки. Що зміниться для працюючих громадян України, і як будуть нараховуватися пенсії за відсутності паперових трудових книжок?

Зеленський підписав закон про електронні трудові книжки: що зміниться в оформленні пенсій - today.ua

Президент України поставив свій підпис під законодавчим актом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі». Згідно з документом, в державі буде введений облік трудової діяльності працівників в електронній формі.

Очікується, що новий закон значно спростить життя громадян України. Інформація про загальний і страховий стаж, а також укладені трудові договори буде зберігатися в електронному вигляді, що позбавить від проблем, пов'язаних з можливою втратою трудової книжки.

Зеленський підписав закон про електронні трудові книжки: що зміниться в оформленні пенсій Інформація з електронної трудової буде використана для оформлення пенсій, наявність всіх необхідних даних дозволить нараховувати пенсії в автоматичному режимі.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Що чекає на українців, які не оновили дані в ТЦК: роз'яснення адвоката

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Відмова від паперових трудових книжок буде здійснюватися поступово протягом п'яти років. За цей час до Державного реєстру будуть внесені відомості з паперових трудових книжок. Під час перехідного періоду передбачено паралельне використання як паперових, так і електронних трудових книжок.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський пообіцяв українцям найчесніший і непідкупний суд «в смартфоні». Як працюватиме нова задумка української влади?