Аномальна спека і кліматична катастрофа: кліматологи оприлюднили похмурий прогноз на найближчі п'ять років

Автор: Марченко Любов

На планеті очікується аномальна спека, яка може призвести до кліматичної катастрофи. Через різкий підйом середньорічної температури прискориться танення льодовиків, що призведе до великого звільнення метану, який в них міститься. Це ще більше сприятиме розігріву планети. На Землі різко зросте кількість руйнівних циклонів, а також періодів аномальної спеки.

Аномальна спека і кліматична катастрофа: кліматологи оприлюднили похмурий прогноз на найближчі п'ять років - today.ua

Такий тривожний сценарій міститься у висновках Метеорологічної служби Великобританії. Він був опублікований на сайті Всесвітньої метеорологічної організації. Причому це сценарій не віддаленого майбутнього, а найближчих п'яти років. Саме в цей період на Землі трапиться такий аномальний рік.

Тобто, один із років з 2021 по 2025 може стати найспекотнішим за весь час, який людство веде регулярні метеоспостереження. За прогнозами кліматологів, середньорічна температура на планеті підвищиться на 1,5 градуса. Аномальна спека і кліматична катастрофа: кліматологи оприлюднили похмурий прогноз на найближчі п'ять років

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

"Підвищення температури буде означати більш активне танення льодовиків, підвищення рівня моря, зростання випадків спеки та інших екстремальних погодних умов, а також більш сильний вплив на продовольчу безпеку, здоров'я, навколишнє середовище і сталий розвиток", - повідомив генсек Всесвітньої метеорологічної організації Петтер Таалас.

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Нагадаємо, клімату на планеті загрожує, втому числі, і біткоїн. Майнінг цієї найпопулярнішої криптовалюти вимагає величезних енерговитрат і призводить до великого спалювання викопного палива. Тому мільярдер Ілон Маск, який є великим шанувальником криптовалюти, закликав майнерів переходити на "зелену" енергію.