Today.ua

Білл Гейтс застеріг від вкладень у біткоїни

Мільярдер і засновник компанії Microsoft Білл Гейтс попередив небагатих людей від надмірного захоплення інвестиціями в біткоїн. Один із найбагатших людей планети вважає, що людям з невеликим достатком не варто ризикувати своїми заощадженнями, вкладаючи їх повністю в криптовалюту.

При цьому він порівняв, чим ризикує його колега по списку Forbes Ілон Маск, і чим ризикують прості люди, які не мають мільярдних накопичень.

"Якщо у вас менше грошей, ніж в Ілона (Маска), вам, ймовірно, слід бути обережними. В Ілона купа грошей, і він дуже просунутий, так що я не переживаю, що його біткоїни будуть хаотично зростати і падати", - висловився Гейтс.

При цьому він бачить, як біткоїноманія охоплює дедалі більші маси людей. Причому багато з них зовсім не заможні, і вони готові вкласти свої останні заощадження, наслідуючи приклад багатих і сильних світу цього, зокрема, Ілона Маска.

Сам же Білл Гейтс, за його власним визнанням, не дуже вірить у майбутнє біткоїна. А крім того, він, як людина, яка вклала чимало особистих коштів у збереження навколишнього середовища, усвідомлює шкоду, яку завдає природі створення криптовалюти. Адже майнери споживають величезну кількість електроенергії, на виробництво якої витрачаються природні ресурси.

Нагадаємо, незважаючи на тимчасове падіння вартості біткоїна, більшість фінансових експертів впевнені, що він незабаром знову піде в зростання і візьме своє ще в цьому році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ