Today.ua

Колишні топ-менеджери ПриватБанку поспішно вийшли зі складу засновників Monobank

Двоє колишніх топ-менеджерів ПриватБанку, які були в списку співзасновників Monobank, поспішно покинули цей список. Йдеться про Олександра Дубілета та Володимира Яценка, які стали фігурантами кримінальної розслідування, що проводить НАБУ. Замість Яценко і Дубілета в складі співзасновників з'явилися інші люди.

Обидва колишні топ-менеджери ПриватБанку покинули список засновників в той же день, як НАБУ повідомило їм про підозру. Банкірів підозрюють у розтраті майже 137 мільярдів гривень.

До речі, Володимира Яценка затримали в аеропорту "Бориспіль", коли він прямував приватним літаком з Дніпра до Відня. Тоді ж банкіру вручили повідомлення про підозру. Суд обрав йому як запобіжний захід 60-добове перебування під вартою, попутно призначивши за нього заставу в сумі понад 52 мільйонів гривень. Наступного дня заставна сума була кимось внесена, і Яценко випустили з-під варти. Однак тепер він ходить з електронним браслетом і не має закордонного паспорта.

Володимир Яценко

Олександра Дубілета, який живе за кордоном, затримати не змогли. Йому повідомлення про підозру послали поштою. Обидва колишні банкіра ПриватБанку спрацювали дуже оперативно. Протягом дня вони відреклися від своїх часток в Monobank, і до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України в аналітичній системі YouControl були внесені імена нових співзасновників - Олексія Дубілета і Євгенії Кривенко.

Олександр Дубілет

Для довідки: Олексій Дубілет - син Олександра, а Кривенко зареєстрована за тією ж адресою, що і Яценко.

Інші співзасновники Monobank залишилися незмінними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ