Затриманого колишнього топ-менеджера ПриватБанку випустили під заставу розміром понад 52 мільйона

Автор: Марченко Любов

Володимир Яценко - один із тих, хто очолював ПриватБанк до його націоналізації, випущений судом під заставу в сумі 52 мільйона 210 тисяч гривень. Про це стало відомо з повідомлення ВАКС (Вищого антикорупційного суду). Хто саме зміг знайти таку купу грошей, щоби внести заставу, в суді не уточнюють.

Затриманого колишнього топ-менеджера ПриватБанку випустили під заставу розміром понад 52 мільйона - today.ua

Нагадаємо, Володимир Яценко був затриманий в київському аеропорту "Бориспіль" при спробі вилетіти з Дніпра до Відня. Дізнавшись про те, що Яценко відправляється за кордон, керівництво НАБУ звернулося за сприянням до Державіаслужби, яка змусила літак сісти у Борисполі. Таким чином, пасажир був затриманий.

Суд обрав йому, як запобіжний захід, 60-добове перебування під вартою. При цьому була призначена заставна сума, завдяки якій підозрюваний і опинився на волі.

Колишнього першого заступника голови правління ПриватБанку Володимира Яценка, в числі інших колишніх топ-менеджерів цієї фінустанови, підозрюють у злочині за статтею 191 ч.5 Кримінального кодексу України (привласнення майна в особливо великих розмірах групою осіб). Затриманого колишнього топ-менеджера ПриватБанку випустили під заставу розміром понад 52 мільйона Аудит ПриватБанку, проведений в 2017 році за ініціативою НАБУ міжнародною компанією, розкрив масштабну шахрайську схему, яка призвела до збитків у банку в розмірі, як мінімум, 5,5 мільярда доларів. Яценку вручили повідомлення про підозру щодо його причетності до цієї масштабної схеми.

Популярні зараз

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

У Верховній Раді вирішили, що відшкодування сім'ям загиблих українських громадян буде платити РФ

З'явився текст мирної угоди, яку Україна відмовилася підписувати навесні 2022 року

Багатьом українцям не зарахують до страхового стажу період роботи за останні 10 років

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Ще двом підозрюваним із числа топ-менеджерів ПриватБанку повідомлення про підозру були відправлені поштою. Йдеться про колишнього голову правління Олександра Дубілета і колишню першу заступницю глави правління "Індержстраху" Олену Бичіхіну, які нині живуть за кордоном.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що колишній власник Приватбанку Ігор Коломойський намагався ввести в керівництво Кабміну Ігоря Палицю - народного депутата, який очолює партію "За майбутнє". Ігоря Палицю вважають креатурою Коломойського.