Today.ua

Чим порадує погода наступного тижня: весна нагадає, що вона не за горами

Погода наступного тижня обіцяє порадувати українців, які скучили за теплом. Синоптики обіцяють, що, нарешті, на всю територію України зазирне весна.

Причому, якщо в суботу всюди буде ще по-зимовому холодно, то в неділю характер погоди зміниться, і вдень по-весняному закапає зі стріх. У суботу подекуди на крайньому заході та на півдні України вдень буде проявлятися слабке тепло, яке не перевищуватиме +3...+4 градусів. А нічні температури ще в багатьох регіонах будуть представлені жорстким мінусом: від - 15 до - 18.

Таким чином, у суботу в західній частині України і на півдні денна температура повітря становитиме +2...+5 градусів. У центрі країни суботнім днем ​​буде трохи прохолодніше: -2...+1. А ось на північному сході погода все ще буде зимовою: -5...-8 градусів.

Нічна температура в суботу нікого не побалує теплом. Правда, на заході буде слабкий мінус: -1...-3. А ось на півдні суботня ніч ще буде морозною: -8...-13. Однак найхолодніша ніч очікується на північному сході: у Чернігівській і Харківській областях - до -18. Зовсім інша погода очікується в неділю. Весна увірветься в Україну з теплою повітряною масою. Легкий західний і південно-західний вітерець нажене тепло. Звичайно, сказати, що остаточно прийшла весна, було б передчасно, однак погода порадує українців несподіваним розворотом до цієї чарівної пори року.

"Найближча ніч ще прикро поморозить, ніч на неділю вже буде з просто помірним морозом, а вдень у неділю практично повсюдно буде або близько нуля, або з "плюсами", - повідомляє в своєму Facebook синоптик Наталка Діденко.

У неділю вдень на заході країни буде +3...+5, а в Ужгороді навіть до +7. Весна заявить про себе і в центрі, порадувавши теплом: +2...+4. І навіть на холодному північному сході нижче, ніж -2 у Сумах, не буде ніде. Та й нічна температура у неділю в основному буде -1...-4 і лише на сході вночі ще може приморозити до -8...-10.

"Відразу хочу сказати, що це потепління не означає плавний перехід в проліски, бузок і квітучі абрикоси. Адже зима ще триває, до астрономічної і кліматичної весни ще присідати і присідати. Але все ж ... зміна повітряних мас в кінці лютого - приємний натяк на весну ) ", - робить висновок Наталка Діденко.

Нагадаємо, минулий тиждень випробовував українців рясними снігопадами та арктичним холодом. Погода була суворо зимовою, і ніякого натяку на весну не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ