Для створення імунітету потрібна третя доза вакцини від коронавірусу, - вчені

Автор: Марченко Любов

Вчені заговорили про те, що для створення стійкого імунітету людям потрібно ввести три дози вакцини від коронавируса. Двох доз буде недостатньо. Вакцина від коронавірусу буде ефективна лише тоді, коли її ведуть тричі.

Для створення імунітету потрібна третя доза вакцини від коронавірусу, - вчені - today.ua

Про це розповів генеральний директор Pfizer Альберт Бурла. Він вважає, що третя доза вакцини від коронавірусу знадобиться через 6-12 місяців після того, як людина отримає другу дозу. Керівник Pfizer також зазначив, що однойменна вакцина вже показала свою ефективність проти так званого "африканського" штаму коронавірусу.

Однак захист, навіть після двох прийомів вакцинації, поступово слабшає, і імунітет вимагає підстраховки.

"Захист зменшується з часом, але через півроку він усе ще надзвичайно високий", - повідомив гендиректор Pfizer.

Популярні зараз

В Україні очікуються звільнення та підвищення зарплат, — Нацбанк

Зеленський пояснив, чому мобілізація стосуватиметься насамперед молодих чоловіків

Kia показала електричну версію кросовера Sportage із запасом ходу 720 км

Українських біженців у Німеччині закликали виїхати до Польщі: в країні виник гострий дефіцит місць

Однак після півроку імунітет починає знижуватися, і щоб підтримати його на високому рівні, потрібна ревакцинація, каже керівник фармацевтичного концерну. Для створення імунітету потрібна третя доза вакцини від коронавірусу, - вчені Причому навіть третя вакцинація, за словами Альберта Бурла - ненадовго. Скоріш за все, що людям після цього буде потрібна щорічна ревакцинація.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

"Ймовірний сценарій полягає в тому, що буде потреба в третій дозі десь від шести до 12 місяців, а потім звідти буде проводитися щорічна повторна вакцинація. Але все це потрібно підтвердити", - говорить глава концерну.

Нагадаємо, вчора глава МОЗ Максим Степанов анонсував прибуття в Україну першої партії вакцини Pfizer. А сьогодні 117 тисяч доз цієї вакцини вже прибули до нашої країни. Їх дали Україні безкоштовно в рамках всесвітньої ініціативи COVAX.