Степанов розповів, коли в Україну надійде вакцина Pfizer

Автор: Марченко Любов

Вакцина від коронавірусу Pfizer вже в п'ятницю, 16 квітня, повинна прибути в Україну. Її поставлять нам в рамках ініціативи COVAX, яка передбачає однаковий доступ усього населення земної кулі до вакцин.

Степанов розповів, коли в Україну надійде вакцина Pfizer - today.ua

В Україні обіцяють завезти 117 тисяч доз вакцини Pfizer. На жаль, такої кількості доз вистачить для повноцінної вакцинації лише 58,5 тисячі українців. Але це все одно краще, ніж нічого.

Про те, що вакцина Pfizer 16 квітня має прибути в Україну, повідомив на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"У нас є підтвердження від COVAX, що завтра приїде 117 тисяч доз. У нас є відповідний документ. Але вони стільки раз переносили, що я вже дую на воду", - поділився глава МОЗ із журналістами.

Популярні зараз

Після війни українці не зможуть виходити на пенсію в 60, - Жолнович

У ПЦУ розставили крапки над “і“ у питаннях жіночого дрес-коду для відвідин церкви

Стали відомі надбавки до пенсії, які виплачуватимуть українцям з 1 травня

В Україні запроваджено обмеження прав і свобод громадян – тимчасово, доки не закінчиться війна

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Степанов розповів, коли в Україну надійде вакцина Pfizer

Що відомо про вакцину Pfizer

Ця вакцина - спільна розробка німецької компанії BioNTech та американського фармацевтичного концерну Pfizer. Вона першою була схвалена і дозволена до застосування в країнах ЄС ще в грудні минулого, 2020 року, року. Її також першою схвалила ВООЗ. За 2021 рік виробники вакцини сподіваються спільно виробити 2 млрд доз препарату. Вакцина добре зарекомендувала себе, проте у неї є один істотний недолік: ця вакцина вимагає особливого температурного режиму зберігання - близько -80 градусів. На відміну від неї, індійська і китайська вакцини від коронавірусу менш вибагливі: їм вистачає звичайного побутового холодильника.

Нагадаємо, тим часом з понеділка, 12 квітня, в Україні стартувала вакцинація китайським препаратом CoronaVac. Фахівці кажуть, що цей препарат більш безпечний, ніж індійська вакцина CoviShield, якою прищеплюють українців ще з кінця лютого. Китайським препаратом вже вакцинувалися члени національної олімпійської та паралімпійської збірної, які цьогоріч візьмуть участь в олімпіаді у Токіо.