Саакашвілі назвав ім'я “сірого кардинала“ української митниці: хто контролює всю контрабанду

Автор: Марченко Любов

Міхеїл Саакашвілі вважає, що, незважаючи на вжиті владою великі "митні чистки", головна дійова особа в контрабандних схемах залишається недоторканною. Міхеїл Сакакашвілі назвав ім'я цієї людини в програмі "Свобода слова Савіка Шустера".

Саакашвілі назвав ім'я “сірого кардинала“ української митниці: хто контролює всю контрабанду - today.ua

За словами Саакашвілі, ключовою фігурою, яка контролює всі потоки контрабанди в Україні, є Олександр Івашкович, який обіймає посаду заступника директора департаменту-начальника управління проектування і розробки інформаційних систем Департаменту інформаційних технологій Державної фіскальної служби.

Незважаючи на таку довгу назву його посади, Олександр Івашкович володіє найкоротшим шляхом до усіх митних потоків. Його посади цілком достатньо, щоби втрутитися в автоматизовану систему і підкоригувати її так, щоб "комар носа не підточив".

Як стверджує Саакашвілі, можна звільнити скільки завгодно очільників на митниці, однак там нічого не зміниться, поки доступ до системи буде в руках Івашковича. Це аж ніяк не означає, що звільнені митники були білими і пухнастими. Просто ключова фігура залишилася. Саакашвілі назвав ім'я “сірого кардинала“ української митниці: хто контролює всю контрабанду

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

"Івашкович працює при всіх. Поміняють ще 50 таких керівників митниці, а він буде все контролювати", - підкреслив Саакашвілі.

Цікаво, що Олександр Івашкович вже доволі давно працює на митниці. Його взяли туди на роботу ще в 2006 начальником відділу. А в 2013 його кар'єра різко пішла вгору. Причому неодноразова зміна влади цього посадовця не торкнулася ніяк. Він міцно залишається на своїх позиціях.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

За велінням Івашковича будь-який вантаж можуть або затримати, або прискорити його проходження, або взагалі зробити так, що він зникне з автоматизованої системи. Загалом, поки він буде на своєму посту, контрабанда на митниці буде процвітати, переконаний Міхеїл Саакашвілі.

Нагадаємо, нещодавно Саакашвілі презентував "розмитнення в смартфоні". Ця система розмитнення автомобілів на іноземних номерах знизить її вартість удвічі.