Today.ua

Школярів знову переводять на дистанційне навчання через стрімке поширення коронавірусу

В Україні знову вводять дистанційне навчання. Така необхідність виникла через стрімке поширення коронавірусу. На навчання онлайн переходять не всі, а лише деякі регіони. Дитячі садки майже в усіх цих регіонах працюватимуть за звичним графіком.

Перехід у більшості шкіл заплановано з вівторка, 9 березня.

Де будуть навчатися дистанційно

Дистанційне навчання вводять у Львові і всій Львівській області. Там уже з 9 березня перейдуть на навчання онлайн всі навчальні заклади. А вже з 15 числа планують оголосити в школах весняні канікули.

В Ужгороді перейдуть на дистанційне навчання учні 5-11 класів. Молодші класи будуть, як і раніше, відвідувати школу. Навчання онлайн в столиці Закарпаття попередньо триватиме з 9 по 12 березня. В цілому по Закарпаттю дистанційне навчання вже почалося з 2 березня і триватиме до 15 числа. Після цього діти підуть на канікули.

В Одесі, як і в Ужгороді, вчитимуться онлайн школярі 5-11 класів. Діти з початкових класів можуть відвідувати школу, а можуть і вчитися онлайн. Це буде залежати від бажання батьків. Весняні канікули для всіх там заплановані з 22 по 26 березня.

У Вінниці всіх школярів вже з 9 березня відправляють на дострокові весняні канікули. Правда, відпочинок у них триватиме лише до 15 березня. Тобто, вінницькі діти знову підуть вчитися, коли їхні львівські однолітки тільки відправляться на канікули.

В Івано-Франківській області - найжорсткіші умови. Там уже з 1 березня ввели дистанційне навчання для всіх учнів. Закрито також дитсадки.

У Чернівецькій області перейшла на дистанційне навчання частина навчальних закладів. Не працює також частина дитсадків.

У Житомирі переходять з 9 березня в режим онлайн учні 5-11 класів. Молодша школа буде вчитися стаціонарно.

При цьому вакцинація від коронавірусу, яка вже стартувала в Україні, поки ситуації не рятує. На ранок сьогоднішнього дня було вакциновано менше 16 тисяч українських громадян. Багато українців відмовляються робити щеплення саме індійською вакциною, яка завезена в Україну. У перші дні від початку вакцинації поширилася інформація, що українські медики дружно саботують щеплення. Пізніше цю інформацію спростував глава МОЗ Максим Степанов. Він стверджує, що медики не бачать альтернативи вакцинації і охоче роблять собі щеплення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ