Скільки потрібно палива на прогрівання двигуна взимку - експеримент

Автор: Максимов Віталій

Фахівці радять під час морозу перед початком руху прогрівати двигун, адже він буде готовий приймати навантаження. Але у цьому випадку витрачається паливо. Скільки конкретно? Відповідь на це питання стала відома в результаті експерименту, в якому взяв участь Renault Logan.

Скільки потрібно палива на прогрівання двигуна взимку - експеримент - today.ua

Зокрема, для експерименту взяли Logan зі стандартним 1,6 л двигуном, який не модернізувався. Експеримент проводили за температури повітря 20 градусів морозу.

Для того, щоб дізнатися точну кількість палива, використовували виносний бак.

Двигун прогрівали 15 хвилин. Такий часовий проміжок зазвичай визначається водіями, які мають сигналізацію з автозапуском. За цей час автомобіль встигає прогрітись. Під час експерименту всі бортові системи було відключено.

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг

Україна збила бомбардувальник Ту-22М3 за допомогою унікальної української розробки

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

В результаті виявилося, що за 15 хвилин прогріву при морозі 20 градусів силовому агрегату Renault Logan знадобилося 450 мл бензину. Значить, у цьому випадку витрата бензину дорівнює приблизно 1,8 літра на годину, що приблизно на 1 літр більше ніж за такий же час у робочому режимі.

Багато водіїв переконані, що прогрівати двигун сучасного автомобіля не потрібно не лише влітку, а й узимку. Вони роблять помилку, яка може їм дорого обійтися. Раніше ми розповіли, чому мотор машини потрібно прогрівати перед початком руху будь-якої пори року.