Син Ріната Ахметова придбав собі віллу в Швейцарії вартістю у 2 мільярди

Автор: Марченко Любов

Дорогу віллу в Швейцарії на березі Женевського озера буде обживати син Ріната Ахметова. 32-річний Дамір Ахметов придбав собі цю нерухомість наприкінці минулого року. Вартість покупки становить 65 мільйонів швейцарських франків.

Син Ріната Ахметова придбав собі віллу в Швейцарії вартістю у 2 мільярди - today.ua

На наші, українські, гроші це еквівалентно 2 мільярдам гривень. Про купівлю повідомив у виданні Kyiv Post член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко.

Нерухомість, придбана старшим сином найбагатшого українця, розташована на тихій приватній вулиці. Дамір Ахметов придбав велику віллу і, поряд з нею, будинок трохи менших розмірів. Обидва будинки знаходяться на одній земельній ділянці площею 7600 квадратних метрів.

Колишнім господарем вілли був французьким бізнесмен Мансур Акрам Оджех, який є уродженцем Саудівської Аравії. Він входить у першу сотню найбільш впливових представників арабського світу.

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Молодому Ахметову Швейцарія, очевидно, ближче, ніж Україна. Старший син Ріната Леонідовича ще з 10 років навчався за кордоном - у Швейцарії і Великобританії. Отримавши добру європейську освіту, він увійшов до наглядових рад двох компаній, що належать його батькові - "Метінвест" і ДТЕК. Правда, свого бізнесу у молодого чоловіка ніколи не було, він лише брав участь в управлінні компаніями батька.

Син Ріната Ахметова придбав собі віллу в Швейцарії вартістю у 2 мільярди Лещенко каже, що сім'я Ахметових отримує гроші не тільки від своїх підприємств, але й від "Укрзалізниці". Саме компанії Ріната Ахметова є основними замовниками вантажоперевезень залізничної компанії. При цьому доставка в порти залізної руди, видобутої підприємствами Ахметова, є збитковою для компанії "Укрзалізниця", стверджує Лещенко.

"В цілому" Укрзалізниця "щорічно втрачає 8 млрд грн через невиправдано низькі тарифи на транспортування залізної руди. В масштабах державної компанії це астрономічна цифра, яка еквівалентна сумі, достатній для покупки 250 легкових автомобілів, або чотирьох будинків для Даміра Ахметова", - підрахував Лещенко.

Він також нагадав, що покупка європейської нерухомості - улюблена фішка сімейства Ахметових. Так, Ахметов-старший у 2007 році придбав триповерхові апартаменти в елітному житловому комплексі One Hyde Park в Лондоні, заплативши за них 220 мільйонів доларів. На той час це була найдорожча в світі квартира.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

А в 2019 він придбав на Французькій Рив'єрі за 200 мільйонів євро палац бельгійського короля Леопольда II.

Нагадаємо, в минулому році з'явилися чутки, що Ринат Ахметов щомісяця виділяє по 2 мільйони доларів Офісу президента Зеленського та партії "Слуга народу". У прес-службі Ахметова заявили, що це фейк.