Українцям розповіли, що станеться з їхньою субсидією після зміни постачальника газу

Автор: Марченко Любов

Чи залишиться призначена субсидія після зміни постачальника газу, і як її зберегти - запитання, що найчастіше ставлять споживачі, які хотіли би змінити постачальника газу. Через страх втратити субсидію, багато клієнтів залишаються "кріпаками" у своїх обласних постачальників, не ризикуючи переходити до інших. Однак зараз із цим не повинно виникнути проблем, бо процедуру перенесення субсидії максимально спростили.

Українцям розповіли, що станеться з їхньою субсидією після зміни постачальника газу - today.ua

Про це розповіли на YouTube-каналі "Народна думка".

Раніше процедура "перенесення субсидії" від одного постачальника газу до іншого була вкрай ускладнена паперовою тяганиною. Для того щоб повідомити органи соцзахисту про свій перехід, клієнт повинен був роздрукувати на папері спеціальну заяву для них і відіслати їм його поштою або принести. При цьому не в усіх областях органи соцзахисту брали такі заяви. Вони вимагали надати їм договір, підписаний із новим постачальником.

"Вони вимагали договір, саме договір. Договір - його вибиває вам лише один раз, коли ви онлайн проводите реєстрацію, вам його тільки тоді вибиває. Потім його десь знайти практично нереально. Можна роздрукувати новий договір, але він буде без печатки. І тоді потрібно було посилати документи, щоб вам там поставили печатку, і щоб документи переслали назад. Це все така копітка робота ", - пояснили на каналі" Народна думка ".

Популярні зараз

Шмигаль зробив заяву щодо подальшого фінансування пенсій та соцвиплат в Україні

В Україні починається масовий перерахунок субсидій: що зміниться

В Україні пропонують починати шкільну освіту з 3-5 років

У квітні на виплату пенсій виділено меншу суму коштів, ніж у березні: названо причину скорочення фінансування

Тепер же процедуру максимально спростили завдяки впровадженню єдиної бази даних. З лютого вже не потрібно закидати органи соцзахисту ніякими папірцями. В єдиній електронній базі всі дані про рух клієнта відображаються автоматично. Тому соціальні працівники знають, що споживач перейшов в іншу компанію, і який тариф на газ у цій компанії. Відповідно, перерахунок субсидії після зміни постачальника газу відбувається без проблем.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Поки, зауважили на YouTube-каналі, дані автоматично підтягуються лише для клієнтів компанії "Нафтогаз", але вже у найближчому майбутньому, очевидно, з цією базою даних будуть взаємодіяти і всі інші компанії, що займаються постачанням газу.

Нагадаємо, раніше " Нафтогаз" уже повідомив своїм клієнтам, що їхні субсидії будуть збережені автоматично. Потрібно лише в заяві про приєднання до їхньої компанії не забути вказати, що ви є одержувачем субсидій.