Україну заполонили фальшиві гроші: як працює шахрайська схема

Автор: Марченко Любов

Україну наповнюють фальшиві гроші. Фальшивомонетники осміліли до того, що, не соромлячись, пропонують свій товар в інтернеті. Виробники фальшивок стверджують, що їхній "виріб» не відрізнити від справжнього, і підробку дуже важко розпізнати.

Україну заполонили фальшиві гроші: як працює шахрайська схема - today.ua

Сучасні технічні засоби, які використовую фальшивомонетники, дозволяють їм підвищувати якість свого товару. Часом фальшиві гроші відрізнити від справжніх не в силах навіть фахівець. Це може зробити лише спеціальна техніка, та й та іноді дає збій.

Найчастіше підробляють 500-гривневі купюри, розповідає радник голови правління одного з банків Василь Невмержицький. За словами банкіра, нині Мережа рясніє десятками оголошень щодо продажу підробленої валюти. Фальшиві гроші зазвичай пропонують за ціною, яка на 20% нижче номіналу.

При цьому продавці нахвалюють свій товар. Мовляв, і платіжні термінали приймають їх банкноти, і без спеціальної техніки їх не відрізнити від справжніх, і взагалі комар носа не підточить. Україну заполонили фальшиві гроші: як працює шахрайська схема За словами виконавчого директора Незалежної асоціації банків України Олени Коробкової, серед фальшивих грошей дійсно зустрічаються дуже якісні підробки. В основному це купюри номіналом у 500 гривень. Однак більшість пропонованих фальшивих грошей все ж низької якості. Фальшиві гроші збувають невеликим оптом - від 10 тисяч гривень.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Що чекає на українців, які не оновили дані в ТЦК: роз'яснення адвоката

Поширюють підробки теж через інтернет, як і рекламують

Виробники віддають їх реалізаторам, а вже ті створюють акаунти в Telegram, з яких пропонують їх покупцям. Крім того, вони розміщують свої оголошення на спеціальних форумах в інтернеті.

Далі гроші відправляють "Новою поштою", при цьому добре і надійно їх запакувавши. А якщо посилка запакована за всіма правилами, то ніхто її розкривати і перепаковувати не буде.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Є також ще один спосіб доставки замовлень - так звані "скарби". Тоді замовлену готівку привозять в зазначений населений пункт, і так званий "кладмен" ховає її в малолюдному місці, а далі надсилає замовнику карту, де знаходиться схованка з описом місця.

Нагадаємо, в кінці минулого року СБУ викрила в Київській області фальшивомонетників, які виготовляли дуже якісні підробки. Їх не могли розпізнати навіть спеціальні пристрої в обмінних пунктах.