У світі обмежують застосування вакцини AstraZeneca: відома причина

Автор: Марченко Любов

Вакцина AstraZeneca від коронавірусу рекомендована лише до обмеженого застосування вже в багатьох країнах. Медики відзначають зв'язок між вакцинацією цим препаратом і тромбоутворенням.

У світі обмежують застосування вакцини AstraZeneca: відома причина - today.ua

Так, днями ще дві країни відмовилися прищеплювати цим препаратом громадян молодше 60 років. Список країн, в яких вакцина AstraZeneca рекомендована тільки до обмеженого застосування, поповнили Австралія і Філіппіни.

Зв'язок цієї вакцини з тромбоутворенням вже очевидний. Спочатку розрізнені сигнали про утворення тромбів у вакцинованих людей доходили з різних країн, де відбувалася вакцинація цим препаратом. Вакцинація в деяких країнах була на певний час припинена, але потім, після рекомендації ВООЗ, її знову відновили.

Водночас, норвезькі вчені першими стали бити на сполох, виявивши незаперечний зв'язок між вакциною AstraZeneca і утворенням тромбів у невеликої частини щеплених людей. У світі обмежують застосування вакцини AstraZeneca: відома причина У другій половині березня навколо вакцини AstraZeneca розв'язалася справжня війна. Виробники цього препарату, природно, намагалися довести його повну непричетність до утворення тромбів. При цьому із різних куточків світу раз у раз приходила інформація про те, що зовсім молоді і здорові люди після щеплення вакциною AstraZeneca раптово померли від тромбозу.

Популярні зараз

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Так, на 30 березня в Німеччині був зафіксований 31 випадок тромбозу судин головного мозку, який проявився після щеплення цим препаратом. Причому в дев'яти випадках тромбоз завершився летально.

Після цього Німеччина обмежила використання цієї вакцини для людей до 60 років. Те ж саме зробили тепер Австралія і Філіппіни.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Нагадаємо, в Україну завезли для щеплень індійський аналог вакцини AstraZeneca - Covishield. Двоє українців також померли після щеплення цим препаратом. Однак їхню смерть не пов'язують з вакцинацією. Обоє мали чимало хронічних захворювань.

При цьому в кінці березня в Україну завезли ще одну вакцину - цього разу CoronaVac китайського виробництва. У неї, кажуть медики, немає такої "побочки", як у вакцини AstraZeneca.