У “Нафтогазі“ нагадали українцям, хто відповідає за облік спожитих кубометрів

Автор: Марченко Любов

Компанія "Нафтогаз" нагадала українцям, що не вона відповідає за облік газу, який використали клієнти. Відповідальність за це несуть самі споживачі, а також компанія, яка займається розподілом газу (найчастіше це облгаз).

У “Нафтогазі“ нагадали українцям, хто відповідає за облік спожитих кубометрів - today.ua

Приводом до цих роз'яснень став коментар, залишений клієнтом "Нафтогазу" на ім'я Sergei Shishkin на сторінці компанії у Facebook.

Sergei Shishkin написав, що ще в грудні змінив постачальника газу на "Нафтогаз", і при цьому у нього претензій до нового постачальника немає. Однак чоловіка пригнічує, що йому вже не перший місяць доводиться оплачувати зайві кубометри газу - понад той обсяг, який він спожив.

"Якісь розумники придумали, що облік газу здійснюють одні (облгази), а користуються цими даними постачальники газу. Облгази завищують обсяги навмання, застосовуючи коефіцієнти за невизначений час, а постачальники розводять руками - не ми вам визначили обсяги, але платіть нам", - пише клієнт.

Популярні зараз

На українців масово беруть кредити, про які вони не знають: як перевірити свою кредитну історію

Українцям надали право на дострокову пенсію: хто зможе піти на відпочинок раніше 60 років

Названо тарифи на постачання та розподіл газу з 1 квітня: дані за областями та постачальниками

Частині громадян підвищать зарплату майже на півтори тисячі з 1 квітня

Клієнт говорить, що вирішив для себе з'ясувати, хто відповідає за облік газу, і на якій підставі його рахують із підвищувальними коефіцієнтами, тим самим штучно завищуючи плату за газ. Чоловік підготував запит і розіслав його електронною поштою в НКРЕКП і свій облгаз. Хотів ще направити той же запит і в "Нафтогаз", та не так сталося як гадалося. Виявляється, на сайті у "Нафтогазу" немає електронної адреси для вхідних листів.

"Виявилося, що постачальник газу "останньої надії" не бажає письмово листуватися з клієнтами, тому і навіть електронної пошти не має (сайт є, а адреси - немає). Хто в це повірить? А ось на роздуми такий стан з контактними даними наводить. Правда? ", - написав клієнт.

У “Нафтогазі“ нагадали українцям, хто відповідає за облік спожитих кубометрів "Нафтогаз" не забарився прокоментувати його репліку. У роз'ясненні компанії написали, що "Нафтогаз" не займається обліком спожитого газу. Це - прерогатива газорозподільної компанії. Адже саме вона контролює показання лічильників, які встановлені у споживачів газу.

"Оператор ГРМ вносить ваші обсяги на платформу, і саме за цими даними" Нафтогаз "формує рахунки з оплати за природний газ", - відповіли з "Нафтогазу".

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

У цій же відповіді порадили Сергію Шишкіну звертатися за роз'ясненням до свого оператора ГРМ, який, як з'ясувалося, знаходиться в Кропивницькому.

Нагадаємо, глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв вважає, що держава не повинна зі своєї кишені компенсувати споживачам занадто високий тариф на газ. Він переконаний, що вартість газу для всіх споживачів має бути ринковою, а ринок сам відрегулює себе.