В Україні подорожчали квитки на потяги: що зміниться для пасажирів з 1 березня

Автор: Марченко Любов

В Україні з березня починають дорожчати квитки на потяги. Процес підвищення вартості проїзду буде тривати з місяця в місяць. "Укрзалізниця" планує щомісяця підвищувати вартість проїзду на 2%. Це, звичайно, боляче вдарить по кишені людей, яким доводиться часто їздити потягом. При цьому у пасажирів все ж є спосіб скоротити витрати на позд.

В Україні подорожчали квитки на потяги: що зміниться для пасажирів з 1 березня - today.ua

Уже в цьому місяці квитки на потяги подорожчають на 2%. Потім, із кожним місяцем, "Укрзалізниця" планує підвищувати вартість квитків ще на 2%. Можна було, звичайно, зробити це одномоментно. Однак це відразу дуже сильно вдарило би по кишені пасажирів.

З тим, що вартість квитків на потяги потрібно підвищувати, згоден навіть затятий критик нинішньої влади колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян. Він же каже, що такого підвищення явно недостатньо, щоби вивести пасажирські перевезення зі збиткових хоча б на нульову рентабельність. Омелян каже, що завдяки такому підвищенню вдасться додатково залучити в компанію 500-600 мільйонів гривень, однак при цьому пасажирські перевезення зараз збиткові на 10 мільярдів гривень на рік.

В Україні подорожчали квитки на потяги: що зміниться для пасажирів з 1 березня Але навіть таке підвищення вартості квитків на потяги буде відчутне для пасажирів. Наприклад, якщо проїзд у плацкарті з Києва до Львова нині коштує 190 гривень, то в кінці року він зросте до 232 гривень. Особливо відчують це студенти, які регулярно по вихідних мотаються між містом, де вони вчаться, і домом.

Популярні зараз

Російська армія до 9 травня спробує захопити ще одне українське місто

Кулеба зробив заяву про переговори з Росією: названо головну умову України

Фахівці назвали моторне мастило, яке не можна заливати в двигун автомобіля з пробігом

Латвія передасть ЗСУ новітні зенітні комплекси MANTIS

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Як заощадити на проїзді?

Заощадити можна лише одним способом - купуючи квитки на потяги заздалегідь, а не в день від'їзду. Такий спосіб радять українцям у Мінінфраструктури. Купивши квиток заздалегідь, можна заощадити до 40% його вартості.

До речі, вже незабаром в Україні мають намір ввести єдиний електронний квиток на всі види громадського транспорту. Він діятиме на залізниці, в автобусах і метро.