В Україні почалась індексація пенсій для 8 мільйонів громадян: хто не дочекається в березні підвищення

Автор: Марченко Любов

З початку березня в Україні стартувала індексація пенсій. 8 мільйонів українських пенсіонерів вже у цьому місяці отримають підвищені виплати. Однак індексація торкнулася не всіх громадян похилого віку, і декому підвищення ще доведеться почекати.

В Україні почалась індексація пенсій для 8 мільйонів громадян: хто не дочекається в березні підвищення - today.ua

У середньому, як анонсували раніше, виплати зростуть на 300 гривень. Хтось, звичайно, отримає більшу надбавку, а хтось і меншу: чим вище пенсія, тим більше буде розмір її індексації.

У відсотках всім проїндексируют пенсії на 11%. Однак це не означає, що розмір тієї виплати, яку до березня отримували пенсіонери, стане вище на 11%. Адже індексують лише тіло пенсії, тобто її розмір, який був нараховано за формулою. При цьому різні надбавки до пенсій індексації не підлягають. Вони збільшаться свого часу, коли виросте величина прожиткового мінімуму, адже вони "прив'язані" саме до нього.

У Кабміні обіцяють, що мінімальна індексація пенсії буде на рівні 100 гривень. При цьому найвища перевищить 1000 гривень. Однак не всі пенсіонери отримають у березні індексовані виплати. В Україні почалась індексація пенсій для 8 мільйонів громадян: хто не дочекається в березні підвищення

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Не будуть проіндексовані пенсії таким людям:

  • держслужбовцям;
  • науковцям;
  • помічникам народних депутатів;
  • одержувачам спеціальних пенсій або довічного утримання (суддям, прокурорам);
  • тим, кому пенсію вперше призначили у 2019-2021 роках;
  • тим, хто отримує максимальну пенсію;
  • тим, у кого розмір нарахованої пенсії більш ніж на 11% нижче за прожитковий мінімум.

У Пенсійному фонді також відзначають, що всі перерахунки проводяться автоматично. Пенсіонерам не потрібно особисто звертатися до ПФ. Оновлені пенсії люди будуть отримувати в ті дні, які їм встановлені для виплати.

Нагадаємо, у Пенсійному фонді розповіли, які виплати отримують колишні держслужбовці. Середній розмір пенсії держслужбовця становить 5331,79 гривні.