В Україні захиталися крісла під двома міністрами: депутати хочуть звільнить Марченка і Степанова

Автор: Марченко Любов

У парламенті хочуть змістити з посад двох міністрів - Марченка і Степанова. Питання щодо звільнення голови МОЗ Максима Степанова ініціювали відразу 150 депутатів Ради. Звільнення Сергія Марченка поки хочуть лише 17 осіб. Однак за довгі травневі свята ситуація для кожного з них може кардинально змінитися. Або ж питання може "розсмоктатися" сам собою.

Розглянути питання щодо звільнення Максима Степанова Верховна Рада зможе не раніше ніж після 18 травня, розповів спікер парламенту Дмитро Разумков. Зараз депутати підуть на тривалі травневі свята, по 10 травня включно. Потім у них буде ще тиждень роботи на округах, говорить глава Верховної Ради. Причому, як він справедливо зауважив, добре, якщо ці округи будуть на території України.

"І я не впевнений, що колеги будуть намагатися скликати позачергове пленарне засідання в цей період. Швидше за все, це відбудеться після того, як ми повернемося до пленарних засідань Верховної Ради 18-го, якщо не помиляюся", - говорить Разумков.

В Україні захиталися крісла під двома міністрами: депутати хочуть звільнить Марченка і Степанова Про те, що главу МОЗ Максимова будуть "знімати" ходять чутки вже давно. Подейкують, що саме його хочуть зробити "хлопчиком для биття" за невдалу вакцинацію, смерті українців від ковіду та інші провали вітчизняної медицини.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

При цьому багато медиків схвалюють діяльність Максима Степанова. Кажуть, що він першим із глав МОЗ став послідовно відстоювати підвищення зарплат медикам та обіцяє цього домогтися. Раніше керівники міністерства не засмічували собі голову такими "дрібницями". Подейкують також, що крісло Степанова вже пообіцяли одному медичному чиновнику, який зараз активно бореться з ковідом.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Що стосується звільнення глави Мінфіну Сергія Марченка, то тут ініціаторів звільнення набагато менше. Їх лише 17. П'ятнадцять "слуг", один позафракційний і один із групи "За мабутнє". Причому, як кажуть, сьогодні з ранку вже дехто з ініціаторів відкликав свої підписи. В Україні захиталися крісла під двома міністрами: депутати хочуть звільнить Марченка і Степанова Тобто, що там буде з ініціативою щодо Марченка, ще невідомо. Та й зі звільненням Степанова теж ще вилами по воді писано. До 18 березня багато що може "розсмоктатися", або вітер з Банкової змінить напрямок.

Нагадаємо, зміна керівництва відбулася в компанії "Нафтогаз". Андрія Коболєва, який керував компанією більше 7 років, змінив Юрій Вітренко, який встиг побувати і в заступниках Коболєва, і в керівництві Міненерго.