Вакцинація від коронавірусу знову переноситься: колоти українців поки нічим

Автор: Марченко Любов

Вакцинація від коронавірусу не розпочалася в Україні сьогодні, 15 лютого, як було обіцяно раніше. Причина проста: вакцини в Україні поки немає, її не завезли. Коли вколють першого українця тут, на батьківщині, ніхто прогнозувати не береться. Однак вакцину чекають зі дня на день, розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Вакцинація від коронавірусу знову переноситься: колоти українців поки нічим - today.ua

Як тільки вакцина надійде в Україну, так відразу й почнуть робити щеплення нашим громадянам. Вакцинацію від коронавірусу можуть почати буквально наступного дня після надходження прищепного матеріалу, каже Ляшко. Він сподівається, що перший транш препарату надійде в Україну вже на цьому тижні.

Яка вакцина першою надійде в Україну

Першою надійде в нашу країну вакцина від компанії AstraZeneca, яку виробляють в Індії. Імовірно її буде від 500 до 1 мільйона доз. В цілому наша країна має підтвердження на поставку 12 мільйонів доз вакцин від компаній AstraZeneca і Novavax. Вакцина, яка повинна надійти, закуплена за гроші з українського бюджету.

Вакцинація від коронавірусу знову переноситься: колоти українців поки нічим

Популярні зараз

Зеленський пояснив, чому мобілізація стосуватиметься насамперед молодих чоловіків

Стрижка піксі-боб – один із найкращих варіантів для тонкого волосся: фото модної зачіски

Кейт Міддлтон показала рідкісне фото молодшого сина у день його народження

В Україні чекають новий Hyundai Tucson: фото та ціни

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Чому немає обіцяної безкоштовної вакцини

Обіцяної безкоштовної вакцини Pfizer, яка нібито має надійти в Україну в рамках міжнародного проекту COVAX, поки немає. Наша влада говорить, що усьому виною бюрократичні моменти, які гальмують надходження препарату. Мовляв, щоб зареєструвати вакцину в країні, потрібно спочатку підписати угоди: між COVAX і Pfizer і між Pfizer та українською стороною. Сьогодні в Україні вже нібито мають надійти документи на підписання. Тоді можна буде реєструвати цю вакцину в нашій країні. Що заважало це все зробити раніше при сучасних засобах комунікації - невідомо.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський пообіцяв, що для громадян, які пройшли вакцинацію від коронавірусу, буде знятий ряд заборон. Зокрема, вони зможуть безперешкодно виїжджати за кордон.