Зеленський залишається без свого прес-секретаря: Юлія Мендель подала заяву на звільнення

Автор: Марченко Любов

Президент Володимир Зеленський залишається без свого незмінного прес-секретаря. Юлія Мендель подала заяву про звільнення, і гарант підписав її. Причину такого рішення Мендель поки не коментує ніяк. Вона також не пояснює, чи було це рішення раптовим, чи продуманим.

Зеленський залишається без свого прес-секретаря: Юлія Мендель подала заяву на звільнення - today.ua

Втім, трохи світла на цю ситуацію пролляв радник президента Михайло Подоляк. З його ж відповіді можна припустити, що рішення піти з поста прес-секретаря не виникло у Мендель спонтанно, а було ретельно обдумано.

Як пояснив Подоляк, Юлія Мендель не йде з команди Зеленського. Вона буде працювати в Офісі президента радницею із зовнішньополітичних питань, буде курирувати напрямок взаємодії з іноземними ЗМІ.

"Юлія Володимирівна має відмінні зв'язки в цьому секторі медійного співтовариства і зможе бути ефективною в ролі радника з міжнародних комунікацій. Відповідно, позиція прес-секретаря президента буде виділена в окремий функціонал, уточнена і заповнена", - пояснив Подоляк.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Що чекає на українців, які не оновили дані в ТЦК: роз'яснення адвоката

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Зеленський залишається без свого прес-секретаря: Юлія Мендель подала заяву на звільнення При цьому також стало відомо, що, хоч президент і підписав їй заяву, Мендель все ж поки залишається на посаді його прес-секретаря. Вона буде виконувати ці обов'язки до тих пір, поки триватиме процес реорганізації комунікаційної стратегії Офісу президента. І лише після цього Юлія Мендель перейде на нову посаду.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Нагадаємо, за час своєї роботи на посаді прес-секретаря президента Юлія Мендель кілька разів потрапляла в медійні скандали. Зокрема, її звинувачували в тому, що вона надмірно опікає президента, не дозволяючи журналістам навіть наблизитись до нього.

Комі того, влітку минулого року багато ЗМІ, з подачі відомого блогера, розпустили чутки щодо інтимного зв'язку президента і його прес-секретарки. Згодом вони були спростовані, як самою Мендель, так і її оточенням. У коментарі Офісу президента назвали ці чутки "феєричним ідіотизмом".