Today.ua

Синоптики назвали дату потепління в Україні: морози відступлять вже через кілька днів

Погода в Україні почне покращуватися вже 21-22 лютого. Синоптики передають, що до кінця цього тижня на території України ще пройдуть снігопади і вдарять заморозки до -26 градусів, але вже з наступного тижня морози відступлять і почнеться потепління.

За прогнозом Наталки Діденко, 16 лютого вдень у більшості областей прогнозується до -7 ... -14 градусів. На Заході, в південній частині країни і на південному сході максимально передбачається -4 ... -9 градусів. На Закарпатті вдень очікується найтепліше - від -2 до 2 градусів протягом дня. Синоптик прогнозує, що в Києві у вівторок опадів не буде. Найближчої ночі в столиці вдарять морози до -16 ...- 18 градусів, вдень очікується до -8 ...- 10 градусів. На дорогах ожеледиця, вітер північно-західний, у західних областях - південно-західний.

Згідно з прогнозом "Укргідрометцентру", сьогодні в Україні буде без опадів. При цьому, температура повітря опуститься на Заході вдень до -5 ...- 8 градусів, вночі стовпчики термометрів покажуть -14 ...- 18 градусів. У Києві та на Півночі країни також буде холодно. Вдень до -10 ...- 12, вночі температура повітря складе -16 ...- 18, в Чернігівській і Сумській областях похолодає до -22 ...- 24 градусів. Найтепліше у вівторок очікується на Півдні і Сході. Там синоптики обіцяють вдень до -4 ....- 7 градусів вдень і -11 ...- 14 вночі. Вітер північно-західний, до 10 м/с. У середу і четвер, 17-18 лютого, в Україні місцями знову прогнозується сніг, потім очікується похолодання, а ближче до вихідних морози почнуть слабшати. До весни залишилося менше двох тижнів, а значить зовсім скоро весна вступить у свої права і зимова негода остаточно відступить.

Раніше повідомлялося, що на Закарпатті випало до двох метрів снігу, і троє людей стали жертвами негоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ