Українські школярі продовжать навчатися влітку: в Міносвіти назвали умови

Автор: Лобанова Єлизавета

Навчальний рік для школярів через пандемію може бути продовжений до 1 липня. Школам дозволили самостійно приймати рішення щодо продовження навчального року, але головне виконати одну умову. В МОН підрахували, що для завершення навчального року учні повинні провчитися 175 днів. Якщо ця умова виконана, дітей можна відпускати на канікули.

Українські школярі продовжать навчатися влітку: в Міносвіти назвали умови - today.ua

Начальник головного управління шкільної освіти Міністерства освіти та науки Юрій Кононенко зазначив, що з огляду на епідеміологічну ситуацію, яка склалася в країні, усе буде залежати від навчальних закладів. Адже в деяких областях діти більшу частину року провчилися дистанційно, а хтось майже весь час відвідував заняття у школі. Вчителі на свій розсуд скорочували навчальні програми, і тепер їм належить  обрати найкращий сценарій закінчення навчального року для своїх учнів.

Українські школярі продовжать навчатися влітку: в Міносвіти назвали умови

Наприклад, у західних областях більшість шкіл ймовірно вирішать продовжити навчання в червні, а ось у Києві деякі школярі закінчать навчання вже в кінці квітня. Усе на розсуд навчального закладу.

Популярні зараз

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Наймодніші джинси весни-літа 2024 року: який денім актуальний у новому сезоні

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

"Ці 175 днів, обов'язкові для навчання, повинні бути використані навчальними закладами, і кожен з них, кожна школа сама вирішує це питання", – пояснили в Міносвіти.

Нагадаємо, у Києві перенесли прийом першокласників в школи на наступний навчальний рік. Зазвичай школярів записують у перший клас в квітні, але через пандемію цьогоріч набір розпочнеться після завершення локдауна.