Українці знову отримуватимуть єдину платіжку за газ і його доставку

Автор: Лобанова Єлизавета

Українцям хочуть повернути єдину платіжку за газ і його доставку, як було до 1 січня 2020 року. Зараз окремо надсилається квитанція за газ, і окремо - за його транспортування. За словами в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка, Міністерство енергетики України розглядає питання про відмову від двох квитанцій.

Українці знову отримуватимуть єдину платіжку за газ і його доставку - today.ua

На своїй сторінці у Facebook Вітренко анонсував зміну принципу фінансування тарифів заради поліпшення якості послуг, що надаються споживачам.

"Ми пропонуємо змінити принципи формування тарифів, щоб споживачі були впевнені в тому, що їх не переводять неефективність роботи операторів мереж, і щоб гроші не виймались, а вкладалися в підвищення якості та надійності поставок газу, тепла, електроенергії", - написав Вітренко.

У Міненерго хочуть зробити так, щоб тарифи за розподіл природного газу в регіонах не відрізнялися так, як це існує зараз.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Що чекає на українців, які не оновили дані в ТЦК: роз'яснення адвоката

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

C 4 грудня 2019 Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг встановила порядок оплати газу в двох платіжках - за доставку і споживання. Гроші отримують окремо постачальник газу і газотранспортна компанія.

Нагадаємо, "Нафтогаз" взяв на облік всіх пільговиків і тепер отримувачам субсидій буде простіше отримувати свої виплати, якщо вони є клієнтами "Нафтогазу".