Today.ua

Єгипет ввів суворий локдаун: що потрібно знати туристам перед в'їздом до країни

У Єгипті з 6 травня ввели суворий локдаун. Місцева влада ухвалила рішення на два тижні закрити торгові центри, ресторани і магазини через погіршення ситуації з коронавірусом в країні. Про це повідомляє Reuters з посиланням на прем'єр-міністра країни Мустафу Мадбулі.

При цьому, в'їзд туристів в країну не забороняється, але пляжі, торгові центри та парки з 12 по 16 травня буде закрито. Також під забороною знаходяться масові зібрання і концерти.

"Уряд глибоко стурбований тим, що громадяни не повністю дотримуються запобіжних заходів щодо свого здоров'я і здоров'я оточуючих. Ми бачимо, що інфекція вражає цілі сім'ї, коли одна людина захворює, вона заражає всі своїх рідних і близьких", - заявив прем'єр-міністр.

Мадбулі також нагадав про необхідність носити маски в громадських місцях. За порушення виписується штраф 50 єгипетських фунтів ($3,20).

В останні тижні число нових випадків коронавіруса в Єгипті продовжує зростати. Під час Рамадану єгиптяни почали частіше збиратися разом і інфекція поширюється. За останню добу було зафіксовано 1090 нових випадків захворювання і ще 60 смертей.

Раніше повідомлялося, що в квітні ціни на путівки до Єгипту для українців були найнижчими, ніж будь-коли. Відпочити удвох на узбережжі Червоного моря можна було за 10 000 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ