Рекордна спека і посуха: прогноз погоди на літо 2021

Автор: Шевченко Лилия

Синоптики розповіли, яка погода встановиться в Україні з приходом літа 2021 року. Особливо несприятливі кліматичні умови очікують жителів і аграріїв степової зони ...

Рекордна спека і посуха: прогноз погоди на літо 2021 - today.ua

За даними синоптиків, літо в поточному році буде рекордно спекотним і посушливим, в степовій зоні через високу середньодобової температури повітря протягом тривалого часу прогнозується передчасне дозрівання ярих сільськогосподарських культур.

Всі три місяці літа 2021 року буде істотно більш спекотними, ніж аналогічний період 2020 го. Кліматологи прогнозують, що спека і низький рівень опадів спричинять за собою зниження рівня води в річках України і низькі врожаї по всій території країни.

Якщо озимі сорти пшениці ще встигнуть дозріти, то врожаї ярих під питанням, оскільки раннє їх дозрівання негативно позначається на якості зерна.

Популярні зараз

Продавці оприлюднили ціни на паску до Великодня: деякі - понад тисячу гривень

Daewoo Lanos наступного покоління із пакетом S-Line показали в Україні

Нове в ПДР: з 1 травня поза містами потрібно включати ближнє світло

Як вчинять з ухилянтами від мобілізації, які не оновлять свої облікові дані: послідовність дій ТЦК

Рекордна спека і посуха: прогноз погоди на літо 2021 У південних областях України у зв'язку з кліматичними змінами будуть гірше плодоносити соя, соняшник і ріпак, зона вирощування цих культур дуже скоро переміститься на північ, впевнені кліматологи.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Негативні також прогнози і для вирощування кукурудзи в Україні, сильна літня спека сприяє швидкому розмноженню комах, які шкодять посадкам кукурудзи.

Нагадаємо, раніше синоптики опублікували прогноз погоди на травень 2021. Після Великодня в Україну прийде чергове похолодання.