Шмигаль розповів, чому в Україні дорожчають продукти харчування

Автор: Шевченко Лилия

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, як уряд бореться з ростом цін на продукти харчування. Чи варто чекати зниження вартості товарів на ринках найближчим часом?

Шмигаль розповів, чому в Україні дорожчають продукти харчування - today.ua

В ході прес-конференції Денис Шмигаль зазначив, що уряд сьогодні працює над врегулюванням цін на продукти харчування, які за останні місяці значно зросли у вартості.

Так, прем'єр заявив, що керівництво держави провело переговори з ключовими виробниками курячих яєць, щоб вони збільшили пропозицію. Це, на думку глави Кабміну, має знизити вартість продуктів напередодні Великодня. Уряд також планує ввести експортні квоти і мита, щоб врегулювати ціни на гречку та інші види круп.

Шмигаль розповів, чому в Україні дорожчають продукти харчування Денис Шмигаль зазначив, що в лютому поточного року зросли ціни на багато продуктів харчування, особливо на овочі. Однак це зростання не є критичним або шоковим.

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

«Якщо порівнювати ціни рік до року, місяць до місяця, в окремих групах продуктів є свої причини. Ми їх розуміємо, знаємо, як їх регулювати. Найближчим часом це буде зроблено. Поновлення постачання, наприклад, яєць вимагає певного періоду часу - від двох до трьох тижнів», - пояснив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні яблука подорожчають до 75 гривень. Збільшиться також ціна на буряк, цибулю та інші продукти харчування.