В Україні підвищать пенсії працюючим пенсіонерам з 1 квітня

Автор: Шевченко Лилия

Українці, які після виходу на пенсію продовжують працювати, з 1 квітня отримають надбавку до виплат. У Пенсійному фонді заявили про перерахунок пенсій для цієї категорії громадян.

В Україні підвищать пенсії працюючим пенсіонерам з 1 квітня - today.ua

При перерахунку пенсій для працюючих пенсіонерів, в ПФУ будуть враховувати кілька важливих факторів: наявність нагород та почесних звань, наднормативний стаж. Підвищення пенсійних виплат торкнеться 2,7 мільйона працюючих пенсіонерів. Згідно зі статистичними даними в Україні працює кожен четвертий пенсіонер.

Як повідомили в уряді, в поточному році заплановано провести ще 4 етапи підвищення пенсій, які торкнуться більшості пенсіонерів. Правда, деяким категоріям громадян пенсійного віку доведеться почекати підвищення виплат, оскільки в Кабміні вирішили перенести дату перегляду пенсій для них з липня (як було заплановано раніше) на осінь 2021 року.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

В Україні підвищать пенсії працюючим пенсіонерам з 1 квітня Тим українцям, які згідно із законодавством мають право на вихід на пенсію, можуть подати заявку на нарахування пенсійних виплат в онлайн-режимі. Для цього необхідно зайти на веб-сайт Пенсійного фонду України та заповнити всі необхідні анкетні дані.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Нагадаємо, раніше в ПФУ назвали мінімальний розмір пенсії, який отримуватимуть українські пенсіонери після автоматичного перерахунку пенсійних виплат. Нарахування були проведені в автоматичному режимі з 1 березня 2021 р