СБУ розслідуватиме закупівлю вакцини від коронавірусу через британську фірму: під підозрою міністр Степанов

Автор: Марченко Любов

Максим Степанов став фігурантом детективного розслідування СБУ через закупівлю індійської вакцини від коронавірусу через британську фірму-посередника. Про це заявив український блогер і юрист Геннадій Друзенко.

СБУ розслідуватиме закупівлю вакцини від коронавірусу через британську фірму: під підозрою міністр Степанов - today.ua

Друзенко повідомив у своєму Facеbook, що це він звернувся з відповідною заявою до СБУ. Передувала цьому зверненню розмова в ефірі каналу "1 + 1", в ході якої Друзенко звернувся до керівників СБУ і МВС: блогер повідомив, що хоче заявити про злочин.

Мовляв, він підозрює главу МОЗ Максима Степанова в тому, що той незаконно залучив до закупівлі індійської вакцини від коронавірусу англійську фірму-посередника "Crown Agents". При цьому у нас в Україні є національний агент із закупівлі лікарських препаратів та медичного обладнання - держпідприємство "Медичні закупівлі України".

СБУ розслідуватиме закупівлю вакцини від коронавірусу через британську фірму: під підозрою міністр Степанов У відповідь на його звернення в ефірі силовики запропонували йому написати заяву, в якій буде викладено суть його підозр. Так він і зробив. Друзенко каже, що в СБУ, куди він з'явився зі своєю заявою, його прийняли із розумінням. Тому він сподівається, що розслідування проведуть об'єктивно.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Під час телеефіру, Степанов зумів ухилитися від прямої відповіді на запитання щодо посередництва британської фірми при закупівлі вакцини від коронавірусц. Однак Геннадій Друзенко сподівається, що в СБУ йому не вдасться так само віртуозно піти від питань слідчого.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

"Цікаво, слідчим СБУ Степанов теж відмовиться показати контракт із" Crown Agents ", з огляду на" положення про конфіденційність ", через яке він ховається від питань громадськості? Ми не настільки багата країна, щоб фінансувати агентів Її Величності, при усьому моєму пієтеті до Туманного Альбіону ", - пише блогер.

Нагадаємо, міністр Степанов першим із українських чиновників пройшов вакцинацію від коронавірусу індійським препаратом.