У МОЗ розповіли, чи будуть допускати до ЗНО школярів без щеплення від коронавірусу

Автор: Марченко Любов

Щеплення від коронавірусу зовсім не є обов'язковою умовою допуску випускників шкіл до ЗНО. Навіть більше, в Україні державний пан імунізації населення від коронавірусу не передбачає щеплення для неповнолітніх.

У МОЗ розповіли, чи будуть допускати до ЗНО школярів без щеплення від коронавірусу - today.ua

Таку відповідь дав МОЗ на фейк, який активно поширюється в Мережі, зокрема, серед користувачів Instagram. Пишуть про те, що нібито випускників шкіл не допускатимуть на пункти ЗНО і до Державної підсумкової атестації без довідки про щеплення від коронавірусу. При цьому розповсюджувачі цієї чутки посилаються на інформацію, нібито отриману від Міністерства освіти.

У МОЗ розповіли, чи будуть допускати до ЗНО школярів без щеплення від коронавірусу

МОЗ відреагував на це категоричним спростуванням

"В Україні не проводиться щеплення дітей від коронавірусу. Коли вакцина розроблялася, то клінічні випробування проводили на людях від 18 років", - відповіли у відомстві Максима Степанова.

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

Більш того, в МОЗ нагадали, що вакцинація неповнолітніх осіб навіть не передбачена поки в перспективі. Державний план вакцинації не охоплює цю вікову категорію. У МОЗ розповіли, чи будуть допускати до ЗНО школярів без щеплення від коронавірусу До того ж, необхідність у вакцинації дітей, а також вплив вакцин на дитячий організм поки не ясні і знаходяться лише на початковій стадії вивчення. Причому дітей не вакцинують не лише в Україні, а й в усьому світі.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Тому МОЗ рекомендує не звертати увагу на фейки і не думати, як отримати щеплення від коронавірусу, а ретельніше готуватися до ЗНО.

Нагадаємо, в Україну привезли китайську вакцину від коронавірусу. Як і індійська, якою вже місяць вакцинують наших громадян, ця вакцина викликає чимало запитань. У неї також виявлено чимало побічних ефектів, про що попереджають і самі виробники препарату.