Вакцина від коронавірусу вже близько: мешканці яких областей отримають щеплення у першу чергу

Автор: Марченко Любов

Вакцина від коронавірусу, як тільки потрапить в Україну, у перший же день відправиться у сім областей. Логістика готова, медичні бригади з вакцинації сформовані та проінструктовані.

Вакцина від коронавірусу вже близько: мешканці яких областей отримають щеплення у першу чергу - today.ua

"Організаційно ми готові до прибуття будь якого типу та кількості вакцин", - повідомив у своєму  Facebook головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Столиця спільно з регіонами узгодила останні штрихи початку і проведення вакцинації. Ще раз уточнили, як доставлятимуть, де зберігатимуть та як будуть обліковувати вакцину, а також вакцинованих громадян. На сьогодні все готово до прийому вакцини від коронавірусу та початку щеплення українців.

"Маємо чіткий план, який дозволяє відразу після прибуття вакцини розвозити її до обласних складів 11 машинами одночасно: 7 областей (Житомирська, Київська, Чернігівська, Черкаська, Полтавська, Вінницька та м. Київ) отримають вакцину в день розвезення, інші - наступного дня", - інформує Ляшко.

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Сьогодні головний санітарний лікар має намір відвідати Чернігівщину, аби самому наочно переконатись, чи все готове до прийому вакцини.

Мобільні бригади вже мають статистику, скільки вакцин потрібно для кожного медичного закладу, щоби провести щеплення всіх охочих.

Вакцина від коронавірусу вже близько: мешканці яких областей отримають щеплення у першу чергу

Медзакладам, на базі яких буде проходити вакцинація, Національна служба здоров'я України (НСЗУ) буде сплачувати за надані послуги. Ці кошти передбачено в бюджеті окремо.

Віктор Ляшко також розповів, як відбуватиметься матеріальне заохочення медиків, які працюватимуть у складі мобільних бригад з вакцинації.

"У перший місяць для забезпечення готовності до проведення вакцинації роботи НСЗУ виплачуватиме 8 тис грн на одну мобільну команду медиків. Далі медичний заклад отримуватиме доплату за фактичну кількість провакцинованих осіб – 25 грн за першу дозу введеної вакцини і 60 грн за другу", - поінформував головний санлікар.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Він також уточнив, що оплата за вакцинацію буде проводитись на основі даних з електронної системи охорони здоровя, в яку будуть поіменно вноситись усі, хто отримав вакцину від коронавірусу, а також ті, хто був ревакцинований.

Нагадаємо, вакцина від коронавірусу в Україну поки не надходила. В країнах, де вакцинація вже триває повним ходом, епідемія коронавірусу пішла на спад. У нас же, на жаль, після нетривалого затишшя під час локдауну, у кількох західних областях знову реєструють спалах захворювання.  А найважча ситуація на Івано-Франківщини, яка повернулась до показників захворювання, що були в листопаді минулого року.