У ПЦУ розповіли парафіянам, як будуть проходити богослужіння на Великдень

Автор: Шевченко Лилия

Українські церкви отримали від Міністерства охорони здоров'я ряд карантинних рекомендацій, яких повинні дотримуватися священнослужителі під час великодніх богослужінь.

У ПЦУ розповіли парафіянам, як будуть проходити богослужіння на Великдень - today.ua

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Православної церкви України Євстратій Зоря розповів, що на Великдень +2021 парафіяни обов'язково матимуть можливість помолитися всередині храму, але кількість місць буде обмежена. Освячення "великодніх кошиків" буде проходити тільки на вулиці, при цьому будуть дотримуватися всіх заходів безпеки, включаючи соціальну дистанцію.

"Ми збільшуємо період, щоб люди могли прийти в різний час, а не всі разом. Стежити за кількістю людей у кожному храмі - це обов'язок священика. Він також повинен залучати активних мирян, які б йому в цьому допомагали", - пояснив Євстратій Зоря.

У ПЦУ розповіли парафіянам, як будуть проходити богослужіння на ВеликденьЩоб зменшити число прихожан біля храмів і церков, священнослужителі ПЦУ будуть освячувати паски на заводах і в магазинах. Віруючі зможуть купити вже освячені паски.

Популярні зараз

Шмигаль зробив заяву щодо подальшого фінансування пенсій та соцвиплат в Україні

В Україні починається масовий перерахунок субсидій: що зміниться

У ПЦУ розставили крапки над “і“ у питаннях жіночого дрес-коду для відвідин церкви

В Україні пропонують починати шкільну освіту з 3-5 років

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

В УГКЦ розповіли про плани залишати під час богослужінь двері храмів відкритими, щоб частина прихожан могли слухати літургію, перебуваючи на вулиці. Керівник Департаменту інформації УГКЦ, протоієрей Ігор Яців зазначив, що всі парафіяни повинні будуть надягти маски, в храмах будуть у вільному доступі санітайзери.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що храми в "червоних" карантинних зонах України залишаться закритими на Великдень 2021. Порушників чекає суворе покарання.